صفحات

۱۳۹۴ اردیبهشت ۹, چهارشنبه

کوره‌ای که ثریا هر روز در آن می‌سوزد

ثریا خانم کارگری است که در کوره آجرپزی کار می‌کند؛ او هر روز از ساعت 6 و نیم صبح تا 6 و نیم عصر در این کوره، زیر آفتاب سوزان آجر بر آجر، دیوار می‌چیند.
به گزارش ایسنا منطقه خراسان، گرچه کوره‌های آجرپزی به خاطر بسیاری از مسائل از حالت دستی به حالت ماشینی در آمده‌اند، اما حتی در صورت استفاده از دستگاه‌ها کارگرهایی برای چینش یا در قسمت‌های دیگر به کار در این شغل پر مشقت، اشتغال دارند.
به یکی از این کوره‌ها رفتم. در حوالی آن حتی یک درخت نبود که زیر سایه‌اش نفسی تازه کنیم. تا چشم کار می‌کرد تپه‌های خاکی یا آجرهای چیده شده روی هم بود که باید در معرض هوا قرار گرفته و زیر آفتاب خشک شوند.
با مسئول کوره صحبت کردم. کمی از مشکلات کوره آجرپزی‌اش گفت؛ از کارگرانش و از حوادثی که برای کارگران کوره‌های دیگر که در سال‌های اخیر افتاده بود، تعریف کرد. به بخش‌های مختلف کوره سر زدم. به جایی رسیدم که با وسیله‌ای آجرها را می‌آوردند و چند کارگر باید آن را تخلیه و چیدمان می‌کردند. حرکت این وسیله چنان گرد و خاکی را در پی داشت که حتی نفس کشیدن در آن فضا سخت می‌شد.
کمی که گرد و خاک فروکش کرد، زنی را دیدم که با چثه کوچکش آجرها را روی هم می‌گذارد و پیراهن گلدارش در باد خودنمایی می‌کند. به سمتش رفتم و سر صحبت را با او باز کردم.
ثریا در پاسخ به این سوال که چه عاملی باعث شد در این کارگاه آجر‌پزی مشغول کار باشد، گفت: ما اهل خواف هستیم اما خشکسالی، اوضاع کشاورزی ما را به هم ریخت و حالا چند سال است که برای کار کردن در کوره آجرپزی به نیشابور آمدیم. من، پسرم و همسرم هر سه در همین‌جا کار می‌کنیم تا گذران زندگی کنیم.
وی به فرزند 15 ساله‌اش اشاره کرد و ادامه داد: توانایی مالی برای فرستادن تنها پسرمان را به مدرسه نداریم و حتی به جای کلاس درس، او نیز وارد کار در کوره آجرپزی شده است که البته پس از مدتی به دلیل بیماری‌اش نتوانست به کارش در کوره ادامه دهد و حالا در خانه است.
ثریا همین‌طور که آجرها را روی هم می‌گذاشت، بیان کرد: از زمانی که تازه عروس ‌بودم تا الان که 48 سال دارم سر همین کوره‌ها کار کردم.
وی با بیان اینکه همین یک فرزند را دارد، گفت: کارهای سنگین باعث شد که سقط جنین داشته باشم و تنها همین یک فرزند برایم بماند.
ثریا درباره همسرش گفت: همسرم به جبهه رفته و ترکش خورده است، گفته‌اند باید برای مدارک و... به کرمانشاه برویم، اما ما هیچ‌گاه هزینه‌ای برای رفتن به آنجا را نداریم.
ثریا در پاسخ به این سوال که چرا از روستایشان به این‌جا آمده‌اند، پاسخ داد: در کوره کار کردن سخت است اما در روستای خواف قنات‌هایمان خشک شده و چندین سال است که خشکسالی است؛ گاز نیست و آب را هم با تانکر می‌برند.
وی ادامه داد: در آن‌جا کشاورزی نمی‌توان کرد و برای قالی‌بافی هم ما آن‌قدر درآمد نداریم که بتوانم دار قالی بخرم؛ تازه اگر هم باشد تا وقتی قالی تمام شود و به ما دستمزد بدهند، زمان می‌برد و ما مجبوریم این‌طور کار کنیم؛ حقوق همسرم را این‌جا هفته به هفته می‌دهند و دستمزد من هم بستگی به تعداد آجرهایی دارد که می‌چینم.
ثریا از صبح تا شب کار می‌کند و از شب تا صبح نفسی تازه می‌کند تا جانی بگیرد و دوباره بتواند صبح روز بعد را آغاز کند، او قدرت بدنی یک مرد را ندارد اما در کنار همسرش و کارگران دیگر زیر آفتاب، سخت کار می‌کند؛ او روزانه بیش از پنج هزار آجر را روی هم می‌گذارد تا نانش آجر نشود...


ابهام در وضعیت رسول بداقی

اسماعیل عبدی-دبیرکل کانون صنفی معلمان
رسول بداقی، عضو هیات مدیره کانون صنفی معلمان ایران؛ یکی از فرهیخته ترین اعضای شورای هماهنگی کانون های صنفی معلمان سراسر کشور است. او در مدت فعالیت خود در هیات مدیره کانون صنفی معلمان همواره پیگیر امور صنفی فرهنگیان کشور بوده است.
بداقی پیشتر در سال 85 در یکی از گسترده ترین اعتراضات معلمان ایران به اجرا نشدن قانون توسط دولت دکتر احمدی نژاد دستگیر و به سه سال حبس تعلیقی محکوم شد. پس از آن و همزمان با وقایع سیاسی کشور در شهریور 88 در اداره آموزش و پرورش اسلامشهر دستگیرشد. نیروهای امنیتی پس از تفتیش منزل بداقی، او را به بند 209 اوین بردند. در ادامه توسط  قاضی صلواتی در شعبه پانزده دادگاه انقلاب به شش سال حبس محکوم شد.

۱۳۹۴ اردیبهشت ۷, دوشنبه

افشاگری نماینده سابق تبریز؛ کلاهبرداری چند ده میلیاردی ۳ نماینده مجلس

«اکبر اعلمی» نماینده اصلاح‌طلب مجالس ششم و هفتم و سیاست‌مدار منتقد در نامه ای به آملی لاریجانی رئیس قوه قضائیه جمهوری اسلامی از فساد مالی ۳ تن از نمایندگان مجلس شورای اسلامی پرده برداشت.
هم‌زمان با برملا شدن نقش «پول‌‌های کثیف» درعرصه سیاست و تصمیم‌گیری حاکمیتی جمهوری اسلامی ایران، «اکبر اعلمی» نماینده سابق مردم تبریز در مجلس شورای اسلامی با فاش کردن فساد مالی ۲ تن از نمایندگان مجلس هفتم و ۱ نماینده مجلس هشتم(فعلی)، خیانت درامانت، جعل و کلاه‌برداری  این ۳ نماینده درحق ۳۵۸ سهام‌‌دار چند فقره زمین و مجتمع مسکونی به آملی لاریجانی رئیس قوه قضائیه نوشته است: «۳ تن از نمایندگان هفتمین دوره مجلس که متاسفانه یکی از آنان هم‌چنان نماینده مجلس می‌باشد، درسال ۸۵ با وجوه متعلق به ۳۵۸ سهام‌دار و تهیه دو مبایعه‌نامه صوری با قیمت و تاریخ‌های متفاوت و دست‌کاری شده، که هردو در یک روز تنظیم شده است، زمینی را خریداری و به‌جای آن‌که سند آن‌را در دقتر اسناد رسمی به‌صورت مشاعی به‌نام مالکین اصلی زمین ثبت نمایند، به‌نام خود ثبت کرده‌اند

قاچاق مواد مخدر به اقصی نقاط جهان توسط سران سپاه پاسداران

نوشته: رضا وضعی
پیشینه فعالیت سپاه در تجارت و قاچاق مواد مخدر به زمان جنگ ایران و عراق بر می گردد. حکومت ایران در دوران هشت ساله جنگ با توجه به نیاز شدید به تامین منابع مالی جهت خرید اسلحه و مهمات و گرم نگه داشتن بازار جنگ، با استفاده از مصونیت های دیپلماسی و امکانات وسیع لوجستیکی زمینی، دریایی و هوایی که در اختیار داشت، اقدام به تجارت مواد مخدر به سراسر جهان نمود. همچنین پس از شکست ایران در جنگ هشت ساله عراق و اتخاذ سیاست پرهزینه تسلیحات هسته ای نیاز به خرید و فروش این مواد ضد انسانی بیشتر احساس شد. البته با توجه به اینکه سرانه اقتصاد مواد مخدر 2600 میلیارد دلار سود سالانه آن است به عنوان منبع پر درآمد مورد توجه مقامات ایرانی واقع شد.

شکایت شهروند زندانى محکوم به اعدام از سه سایت خبرى

وکلاى سهیل عربى شهروند زندانى محکوم به اعدام، از سه سایت خبرى داخلى به دلیل نشر اکاذیب علیه موکلشان شکایت کرده اند.
در پى نشر اکاذیب و نسبت هاى دروغ سه وبسایت خبرگزارى فارس ، جهان نیوز و دانا علیه سهیل عربى و شکایت وکلا، بازپرس پرونده براى یکى از سایت ها قرار تأمین صادر کرده است.
یکى از وکلاى آقاى عربى با اعلام این موضوع نوشته است: “در این ارتباط ناچار از شکایت شدیم و آخرین اقدام بازپرس محترم صدور قرار تامین برای یکی از این رسانه ها بوده است، دو رسانه دیگر نیز هنوز در پی احضار جهت پاسخگویی در محضر مقام تعقیب حاضر نشده اند.”

بخشش اعدامی در کرمانشاه

خانواده یک مقتول در روستای «کت کتی» شیان از توابع شهرستان اسلام آباد غرب در کرمانشاه، با گذشت از قصاص زندگی را به قاتلی که خود را در آستانه چوبه دار می‌دید، بازگرداندند.
در آیین خون صلح که یکشنبه شب در روستای کت کتی با حضور جمعی از مسئولان و همچنین جمعی از سران و بزرگان ایلات و عشایر این شهرستان برگزار شد، خانواده مقتول مرحوم میرزایی از قصاص قاتل فرزندشان صرف نظر کردند و او را بخشیدند.

۱۳۹۴ اردیبهشت ۵, شنبه

اعزام رمضان احمد کمال به دادگاه

رمضان احمد کمال، از زندان رجایى شهر کرج به دادگاه اعزام شد.
رمضان احمد کمال، تبعه کرد کشور سوریه، در اواخر اسفند ماه سال گذشته مجددا از زندان قزوین به زندان رجایى شهر کرج بازگردانده شد.
این شهروند کرد تبعه سوریه به دلیل عدم رسیدگى به مشکلات پزشکى و آسیب هاى ناشى از اصابت گلوله در زمان دستگیرى وضعیت دشوارى را در زندان رجایى شهر کرج سپرى مى کند، بهدارى زندان نیز پیشتر طى گزارشى به دادستان تهران اعلام کرده بود که پزشکان قادر به درمان وى در بهدارى زندان نیستند و او مى بایست در یکى از بیمارستان هاى خارج از زندان تحت عمل جراحى قرار گیرد، امرى که با ممانعت دادستانى میسر نشد.

سابین محمود، فعال برجسته حقوق‌بشر پاکستان ترور شد

سابین محمود، فعال برجسته حقوق‌بشر و حقوق‌مدنی پاکستان روز جمعه ۲۴ آوریل/چهارم اردیبهشت در شهر کراچی به ضرب گلوله افراد ناشناس کشته شد.
سابین محمود، بنیانگذار کافه «طبقه دوم» در شهر کراچی بود. این کافه از زمان تأسیس آن در سال ۲۰۰۷ محل برگزاری بسیاری از سمینارها و بحث‌های اجتماعی در کراچی بود.
کافه طبقه دوم ساعاتی پیش از این حمله شاهد سمیناری درباره نقض حقوق‌بشر در بلوچستان پاکستان بود. نام این مراسم «مردم ناپدید شده بلوچستان» بود.

۱۳۹۴ اردیبهشت ۳, پنجشنبه

پول مقامات و رهبران جمهوری اسلامی در خارج

شبکه تلوزیونی CNN شب گذشته در گزارشی که روی سایت این شبکه قرار دارد، اعلام داشت که توسط یکی از کارکنان ایرانی بانک های کشور مالزی در جریان لیستی از پول مقامات و رهبران جمهوری اسلامی در خارج از کشور دست یافته است. این شبکه تلویزیونی مدعی شد که کارمند ایرانی بانک های مالزی به دلیل علاقه ای که به جنبش سبز در ایران دارد، این لیست را برای انتشار در اختیار CNN گذاشته است. ضمن تشکر از این فرد ایرانی که نام وی را اعلام نکرده است، لیست مورد بحث را انتشار کرده است که به شرح زیر است:

نه زندانى تا ساعاتی دیگر در بندرعباس اعدام میشوند

نه زندانى سحرگاه امروز پنج شنبه، در زندان بندرعباس جهت اجرای حکم به پاى چوبه دار رفتند.
نه محکوم جهت اجراى حکم به سلول هاى انفرادى زندان بندر عباس منتقل شده بودند، از این جمع ۶ تن با اتهامات مواد مخدر و یک نفر به اتهام قتل به اعدام محکوم شده اند و از هویت و اتهام دو نفر دیگر کماکان اطلاع دقیقى در دست نیست.
هویت، مشخصات و اتهام هفت تن تا لحظه تنظیم گزارش براى گزارشگران هرانا مسلم شده است که به ترتیب زیر است:

رهایی شانزده زندانی از اعدام در آذربایجان غربی

بنا بر اعلام مدیرکل امور زندان‌ها و اقدامات تامینی آذربایجان غربی، سال گذشته شانزده زندانی در استان از اعدام رهایی یافتند.
به گزارش هرانا به نقل از خبرگزاری صداوسیما؛ جلیلی مدعی شد: تلاش مددکاران برای جلب رضایت شاکیان و بخشش اولیای دم در حین اجرای حکم از جمله دلایل رهایی این تعداد زندانی از اعدام بود.
وی اظهار کرد: همچنین سال گذشته، رضایت شاکیان هشتصد و هفتاد و هشت نفر از زندانیان در آذربایجان غربی جلب شد که این رقم بسیار قابل توجه است.


۱۳۹۴ اردیبهشت ۱, سه‌شنبه

امرار معاش ١٧ زن با سرمایه‌ی غیردولتی

کارآفرین آبدانانی شخصاً زمینه‌ی اشتغال ١٦ زن کُرد را در این شهر فرآهم کرد.
در یکی از شهرهای محروم استان ایلام، زنی با سرمایه‌ی شخصی توانست ١٦ زن دیگر را در کارگاه کوچک قالی‌بافی سامان دهد.
خانم منیژه محمدی تنها با مبلغ ١٦ میلیون تومان برای این تعداد از کارجویان ایجاد اشتغال کرده است.
وی آنچنانکه در گفتگو با وب‌سایت‌های محلی عنوان کرده؛ "بدون کمک مسئولان" توانسته ١٦ دار قالی را خریداری و در کارگاه خانگی راه‌اندازی کند.

کرمانشاه/ درگیری در خیابان منجر به اسیدپاشی شد

 درپی حادثه اسیدپاشی در یکی از چهار راه‌های اصلی شهر کرمانشاه، یک عابر پیاده مجروح گردید.
 شامگاه گذشته، در یک حادثه اسیدپاشی، یک شهروند ٤٧ ساله کرمانشاهی مصدوم و جهت مداوا به یکی از بیمارستان‌های کرمانشاه انتقال یافت.
این حادثه در چهار راه "بسیج" کرمانشاه روی داده است.
فرماندار کرمانشاه درباره این حادثه اسیدپاشی گفت: این حادثه به دنبال خصومت و اختلافات شخصی روی داده و موضوع توسط پلیس درحال پیگیری است.

۱۳۹۴ فروردین ۳۰, یکشنبه

اعلام قطعیت اشد مجازات برای فعالان فیس بوک

به گزارش « محبت نیوز»، درحالی که شش ماه پیش در اقدامی کم سابقه شعبه ۵۴ دادگاه تجدیدنظر اقدام به برگزاری جلسه دادرسی چندین ساعته ای با ۸ نفر از متهمان پرونده فعالان فیس بوکی کرد که دردادگاه بدوی انقلاب مجموعن به بیش از ۱۲۰ سال حبس محکوم شده بودند، سرانجام پس از رفت و برگشت های متعدد و اظهارنظرهای متناقض قاضی پورعرب از جمله اینکه در مورد نقض احکام صادره با مخالفت دادستان تهران و اطلاعات سپاه مواجه شده است، بالاترین احکام حبس صادره تایید و از سوی دادسرای اجرای احکام مستقر در اوین، به موقع اجرا گذاشته شده است.

سه محکوم به اعدام در انتظار اجراى حکم

سه محکوم به اعدام در زندان ارومیه جهت اجراى حکم به انفرادى منتقل شدند.
از این سه زندانى که هم اکنون در سلول هاى انفرادى زندان ارومیه به سر مى برند، اتهام دو تن از محکومین مرتبط با جرائم مواد مخدر و نام کوچک یکى از متهمین لقمان معرفى شده است و از هویت و اتهام سومین زندانى اطلاع دقیقى در دست نیست.
در حالى که در هفته هاى گذشته روند اجراى احکام اعدام سیر صعودى به خود گرفته است، نهادهاى رسمى نه تنها در این باره هیچ گونه شفاف سازى نکرده اند بلکه با قطع تماس و ارتباطات زندانیان مانع اطلاع رسانى آنها به خانواده و بیرون از زندان شده اند.

١٥٨ مورد نقض حقوق‌بشر طی سال ٩٣ در بلوچستان ایران

کمپین فعالین بلوچ در گزارشی تحلیلی-آماری نقض حقوق‌بشر در بلوچستان ایران را طی سال گذشته خورشیدی منتشر کرد.
این گزارش به ٤٩ مورد اعدام، ٦٩ مورد بازداشت، ١٨ مورد نقض آزادی اندیشه و بیان و ٢٢ مورد تیراندازی نیروهای حکومتی به شهروندان بلوچ می‌پردازد.
در تنظیم این گزارش ٢٧ صفحه‌ای تنها به مواردی که با "قطعیت قابل پیگیری و تحلیل بوده"،اشاره شده است.

۱۳۹۴ فروردین ۲۸, جمعه

بخشش جوان مشهدی پای چوبه دار

بخشش اولیای دم پای چوبه دار به متهم به قتل مشهدی زندگی دوباره بخشید.
جوانی که متهم بود در آذر ماه سال ۱۳۸۹ مرتکب قتل شده و به اعدام محکوم شده بود مورد بخشش اولیای دم قرار گرفت.
براساس این گزارش با تقاضای اولیای دم، حکم اعدام قاتل در دادگاه کیفری استان خراسان رضوی صادر و به تایید دیوان عالی کشور رسیده بود.
سحرگاه چهارم اسفند ماه پارسال متهم برای اجرای حکم پای چوبه دار می‌رود که اولیای دم پس از شنیدن اظهارات قاضی مجری حکم با دادن مهلت و تاخیر در اجرای حکم موافقت نموده و در ‌‌نهایت رضایت بدون قید و شرط خود را اعلام می‌دارند.


گزارشى از آخرین وضعیت علیرضا رسولى در زندان مهاباد

علیرضا رسولى زندانى سیاسى، با وجود نیاز شدید به مراقبت هاى درمانى، بیش از دو سال و نیم است که در زندان مهاباد از حق مرخصى محروم است.
علیرضا رسولى در دوازده مرداد ١٣٩١ درپى شرکت در تجمعات مسالمت آمیز مختلف بازداشت و به اداره اطلاعات مهاباد و سپس زندان مهاباد منتقل شد،
وى در شعبه یک دادگاه انقلاب به اتهام تبلیغ علیه نظام، اقدام علیه امنیت ملى از طریق اجتماع و تبانى و هوادارى و عضویت در گروه پژاک محاکمه شد، وى از اتهام عضویت در گروه پژاک تبرئه شد و برای سایر اتهامات جمعا به سه سال و نیم حبس تعزیرى محکوم شد که در دادگاه تجدید نظر نیز عینا تأیید شد.

۱۳۹۴ فروردین ۲۶, چهارشنبه

اخبار کوتاه از اعدام هاى گزارش نشده در شهرستان ها

طى دو هفته ١٣ محکوم به اعدام، در شهرستان هاى مختلف کشور به دار آویخته شدند که در گزارش های تاکنونی به آن اشاره ای نشده است.
اجراى حکم اعدام این افراد توسط مراجع رسمى و یا رسانه ها اعلام نشده و اطلاعات آن نیز به تازگى در اختیار هرانا قرار گرفته است.
بنا بر اطلاع هرانا، ٣ تن از متهمین مواد مخدر در روز ۶ فروردین، در زندان وکیل آباد مشهد به دار آویخته شدند و نهم فروردین یک متهم مواد مخدر به نام هاشم فیروزى در شیراز اعدام شد.

امنیتی/ اخراج ٦٤ دانشجوی ایرانی در دانشگاه‌های نروژ

عالی‌ترین نهاد امنیتی نروژ، دانشگاه‌های دولتی ایران را به اقدامات سیستماتیک جهت اعزام "دانشجوی جاسوس" به این کشور متهم کرده است.
 پلیس امنیت در نروژ رسما اعلام کرده که دانشجویان ایرانی به هنگام تحصیل در مراکز عالی این کشور، سرگرم کسب دانش برای تولید تسلیحات کشتار جمعی هستند.
این اتهام که در نوع خود کم‌سابقه است از سوی مسئول روابط عمومی پلیس امنیت نروژ(PST ) عنوان می‌شود.
روزنامه‌ی "آفتن پوستن" به نق

۱۳۹۴ فروردین ۲۴, دوشنبه

صدور وثیقه صدوپنجاه میلیونی برای کاوان محمدپور

دادگاه انقلاب شهر مهاباد  قرار بازداشت کاوان محمدپور روزنامه نگار سردشتی را به قرار وثیقه تبدیل کرد.
کاوان محمدپور که دو هفته قبل به اداره اطلاعات ارومیه منتقل شده بود، پس از ده روز بازجویی به زندان مهاباد بازگردانده شد و بازپرس پرونده قرار وثیقه به مبلغ صدوپنجاه میلیون تومان صادر کرد که هنوز این مبلغ تهیه نشده است.
کاوان محمدپور که حدود یک ماه پیش در شهر مهاباد بازداشت و به اداره اطلاعات ارومیه منتقل شد ولی هنوز از اتهامات و دلایل بازداشت این روزنامه نگار ٢٨ ساله کرد اطلاع دقیقى در دست نیست.

بیش از ١۶ زندانى در خطر اجراى حکم اعدام/ گزارش تکمیلى

دست کم ١۶ زندانى محکوم به اعدام در زندان هاى ندامتگاه مرکزى کرج و زندان رجایى شهر در انتظار اجراى حکم اعدام به سر مى برند.
این زندانیان به سلول هاى انفرادى بند ۵ زندان رجایى شهر و ندامتگاه مرکزى کرج منتقل شده اند.
بنابر گزارش هاى رسیده، از جمع ١۶ تن محکوم به اعدام در زندان ندامتگاه کرج، هفت تن به زندان رجایی شهر منتقل شده و نه تن دیگر همچنان در انفرادى به سر مى برند و به این ترتیب تا لحظه تنظیم این گزارش ٩ محکوم به اعدام در زندان ندامتگاه مرکزى کرج و و بیش از ٧ تن نیز در زندان رجایى شهر منتظر اجراى حکم اعدام هستند.

۱۳۹۴ فروردین ۲۲, شنبه

از حکومت اسلامی ایران خواسته شد که روزنامه‌نگاران زندانی را آزاد کند

ایران بار دیگر به عنوان یکی از پنج زندان بزرگ جهان برای کنشگران رسانه‌ای معرفی گردید.
علی‌رغم گذشت نزدیک به بیست ماه از تصدی حسن روحانی بر قوه‌ی مجریه اما همچنان ٤٦ روزنامه‌نگار و وبگ‌نگار در زندان‌های ایران بسر می‌برند.
روحانی، آزادی زندانیان سیاسی ـ عقیدتی را عمده‌ترین وعده‌ی انتخاباتی در خردادماه ٩٢ اعلام کرده بود.
روز گذشته سازمان گزارشگران بدون مرز اعلام کرد که زندانیان عرصه رسانه‌ها در ایران خودسرانه بازداشت و در دادگاه‌هایی ناعادلانه به حبس‌های سنگین محکوم و در شرایطی غیرانسانی نگاهداری می‌شوند.
این نهاد بین‌المللی از وضعیت سلامت آتنا فرقدانی، سعید رضوی‌فقیه، سراج‌میردامادی، مسعود باستانی و حسین رونقی‌ملکی ابراز نگرانی کرده است.

آمریکا: لغو تحریم‌های ایران تدریجی است

بنجامین رودز، دستیار مشاور امنیت ملی کاخ سفید خبر داده در صورت دستیابی به توافق هسته‌ای با ایران، لغو تحریم‌ها علیه این کشور به صورت تدریجی و گام به گام خواهد بود.
به گزارش آسوشیتدپرس، رودز سخنان اخیر آیت‌الله علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی و حسن روحانی، رئیس‌جمهوری در خصوص لغو یک‌باره تحریم‌ها را ناشی از «فشار سیاسی داخلی» در ایران دانسته است.
آیت‌الله خامنه‌ای پنج‌شنبه هفته گذشته گفت که تحریم‌ها از روز اجرای توافق هسته‌ای باید لغو شود. حسن روحانی نیز سخنان مشابهی را بیان کرده است.

۱۳۹۴ فروردین ۱۹, چهارشنبه

تداوم مشکلات، معلمان را وادار به اعتصاب مجدد کرده است

معلمان و فرهنگیان سراسر کشور در اعتراض به عدم رسیدگی به مشکلات صنفی و معیشتی خود بار دیگر دست به تجمع خواهند زد.
به گزارش آژانس خبررسانی کُردپا، معلمان و فرهنگیان سراسر کشور در اعتراض به وضعیت نامطلوب و بحرانی حاکم بر آموزش و پرورش کشور و عدم پاسخ دولت روحانی و مجلس به اعتراضات اخیر معلمان، تجمع سکوتی را در مقابل مجلس و ادارات آموزش و پرورش برگزار خواهند کرد.
این تجمع سکوت روز پنج‌شنبه بیست و هفتم فروردین‌ماه در راستای تحقق مطالبات معلمان برگزار می‌شود.

به یک نشریه کُردی در دانشگاه تهران مجوز داده شد

فعالان دانشجویی کُرد در دانشگاه تهران موفق به اخذ مجوز انتشار نشریه کُردی در این دانشگاه شدند.
روز دوشنبه هفدهم فروردین‌ماه، معاونت دانشجویی و فرهنگی دانشگاه تهران، با درخواست فعالان دانشجویی کُرد در این دانشگاه مبنی بر چاپ و انتشار نشریه کُردی به نام "روژ" موافقت کرد.
این نشریه به بررسی مسائل سیاسی، اقتصادی، ادبی، علمی و فرهنگی ملت کُرد در هر چهار بخش کُردستان می‌پردازد.
فعالان دانشجویی کُرد موفق به اخذ مجوز انتشار نشریه کُردی در دانشگاه تهران شدند
وب‌سایت "خویندکاران" که اخبار مرتبط با مسائل دانشجویی و فعالیت دانشجویان را منتشر می‌کند، در این‌باره اعلام کرد: "بیشتر مطالب نشریه روژ به لهجه‌های کُردی (سورانی، کرمانجی، لکی، هورامی و کلهری)، فارسی و انگلیسی خواهد بود".
"روژ" در زبان کُردی به معنای "روز" می‌باشد.
یشتر و در نوزدهم آذر‌ماه سال گذشته نیز، دانشگاه تهران اقدام به صدور مجوزی نمود که براساس آن فعالیت کانون‌های فرهنگی، هنری و ادبی دانشجویان کُرد رسمیت یافت.

این کانون‌ها حق انتشار نشریه به صورت ماهنامه یا فصلنامه را دارند.