صفحات

تجزیه عراق

ترجمه: حميد بهشتي
رئیس جمهور بخش کردستان عراق: انجام همه پرسی حق طبیعی وخداداد ملت کرد است. من فکر نمی کنم که بغداد در قبال حق طبیعی ملت ما بایستد.و در اینصورت نیز موجب ممانعت ما نخواهد گشت.

۱۳۹۶ فروردین ۸, سه‌شنبه

چرا همیشه از اسراییل انتقاد می‌کنیم؟

اسراییل بمثابه یک دولت در سال ۱۹۴۸ بوجود آمد. تشکیل اسراییل یک پروژه صهیونیستی بود که از جانب قدرت‌های غربی حمایت می‌شد. پیش از آن، این سرزمین یک مستعمره بریتانیا بود. سکنه اصلی فلسطین عرب بودند که شامل مسلمانان و مسیحیان و جمعیت کوچکی از یهودیان می‌شد. سیاست اسکان یهودیان از اروپا و دیگر بخش‌های جهان پس از اعلامیه بالفور در سال ۱۹۱۷ بطور سیستماتیک دنبال شد. اسراییل با توسل به پاکسازی قومی ددمنشانه‌ای تشکیل شد که طی آن بیش از ۷۵۰ هزار فلسطینی، ۹۰ درصد جمعیت، مجبور شدند خانه‌های خود را ترک کنند و آواره شوند. از آن زمان به بعد فلسطینی‌های بومی و مردم عرب به شهروندان درجه دوم تنزل یافته‌اند و شمار زیادی از آن‌ها به ساحل غربی و نوار غزه منتقل شده‌اند. موضوع دیوسازی از اسراییل نیست. موضوع مخالفت با اشغالگری استعماری اسراییل و حمایت از آرمان عادلانه مردم فلسطین برای میهن مستقل خودشان است. این سنت جنبش ملی ما بوده که از همه مبارزات برای رهایی ملی حمایت کند.

۱۳۹۶ فروردین ۵, شنبه

ده فیلمی که دنیا را لرزاند

«مرکز کارگران لوس آنجلس» از ۲۴ فوریه تا پایان نوامبر ۲۰۱۷ در گرامیداشت و جشن صدمین سالگرد انقلاب‌های فوریه و اکتبر ۱۹۱۷ در روسیه، و قیام توده‌ای ۱۹۰۵ روسیه، یک‌سری فیلم را ماهانه نمایش می‌دهد. به گفته اِد رَمپل مورخ فیلم، «این فیلم‌ها به وضوح بی‌رحمی ددمنشانه و ستم حکومت تزاری را نمایش می‌دهند. اما مهم‌تر، سینمای اولیه شوروی، سرشار از شور و شوق پیروزی نخستین دولت کارگری جهان، یک دیدگاه پیروزمندانه دارد که نشان می‌دهد هنگامی‌که مردم عادی برای انجام کارهای غیرعادی متحد شوند، به یک نیروی شکست‌ناپذیر مبدل می‌گردند. کارگران و دهقانان عادی، به مثابه افراد و به مثابه بخش‌های غیرقابل تفکیک یک کالکتیو شخصیت‌های اصلی هستند، و این پرولترها و دهقانان تاریخ خود را که در آن مردم می‌توانند هر کاری انجام دهند، قهرمانانه می‌سازند.

فرهادی و اُسکارهایش؛ یا چگونه جایزه‌ی اُسکار با القاعده پیوند می‌خورد؟

مانند هر جامعه‌ای، دو طبقه‌ی اجتماعی بسیار متفاوت داریم. طبقه‌ی متوسط بزرگ‌ترین بخش جامعه است كه خیلی خوب است. این طبقه‌ی متوسطی كه می‌بینیم، طبقه‌ی جوانی هم هست. از نظر تاریخی هرگز چنین طبقه‌ای نداشتیم و پدیده‌ی جوانی در جامعه‌ی ما در طول تاریخ بی‌نظیر است. وقتی می‌گویم طبقه‌ی متوسط، منظورم طبقه‌ای است كه با مدرنیته آشناست و برای سازگار ساختن سنت و مدرنیته دست‌وپا می‌زند. می‌بینید این طبقه‌ای است كه در چند فیلم اخیرم به آن پرداخته‌ام. من نمی‌توانم جامعه را كه آشكارا در حال تركیب شدن است، تقسیم‌بندی كنم، اما می‌توانم درباره‌ی طبقه‌ی متوسط صحبت كنم.

۱۳۹۶ فروردین ۱, سه‌شنبه

نفوذ گام به گام پاکستان در خاورمیانه

ترجمه و تنظیم: مجید بچاوی
مقامات پاکستان می‌گویند این کشور در حال مذاکره با عربستان سعودی برای ارسال نیروهای نظامی و محافظت از این کشور در برابر داعش و حوثی‌ها است. برنامه‌هایی در جریان است کهیک تیپ از پاکستان به منطقه اعزام شود. این موضوع بنا به درخواست عربستان برای در اختیار داشتن گروهی به‌عنوان نیروهای واکنش فوری انجام می‌شود.

۱۳۹۵ اسفند ۱۶, دوشنبه

فاشیسم، جنگ، ایران

با روی کار آمدن رژیم فاشیستی دونالد ترامپ در راس بزرگ‌ترین قدرت امپریالیستی، سایه‌ی سنگین جنگ‌های ارتجاعی، کشتارهای توده‌ای، رشدِ بنیادگرایی دینی، تشدید بردگی زنان و به یک کلام، ویرانی و تباهی جهانی، بیشتر شده است. خاورمیانه و ایران از این وضعیت مستثنا نیستند بلکه در چشمِ این توفان قرار دارند.
ترامپ و مقاماتش بارها موضعِ خود را در برابر جمهوری اسلامی و نیازِشان به گوشمالی دادن او را طرح کرده‌اند. ماتیس (وزیر دفاع ترامپ) جمهوری اسلامی را «بزرگ‌ترین حامی تروریسم در جهان» خوانده است. در پی سفر نتانیاهو به آمریکا، او و ترامپ هر دو با زبانی به‌شدت نژاد‌پرستانه و تهاجمی علیه مردم فلسطین سخن گفتند. از خطرِ فزاینده‌ی جمهوری اسلامی و توانِ نظامی‌اش برای موشک‌پرانی، نه فقط در منطقه که به‌سوی آمریکا حرف زدند و پیمان‌‌ِ این دو دولت که سرآمد در جنگ‌افروزی‌ و جنایت‌اند را در حمایتِ همه‌جانبه‌ی دولت آمریکا از اسرائیل «در برابر هر تهدیدی» تجدید کردند.