صفحات

۱۳۹۵ اسفند ۱۰, سه‌شنبه

هنرمند هميشه بر قدرت است نه با قدرت

نوشته: رضا وضعی
اصغرفرهادی کارگردان کشورمان دیروز دوشنبه ۹ اسفند ۹۵ برای دومین بار جایزه اسکار بهترین فیلم غیر انگلیسی زبان را از آن خود کرد.که البته حواشی  نیز به دنبال خود  داشت و آن  اینکه نه خود و نه هیچ یک از دست اندر کاران فیلم در این جشنواره حضور به عمل نیاوردند و از طرف آقای فرهادی دو نماینده انتخاب شدند تا در این نشست حضور پیدا کرده و بیانیه کارگردان ایرانی را قرائت کنند.

۱۳۹۵ اسفند ۹, دوشنبه

«فروشنده» فیلم خوبی نیست!

نقد فیلم فروشنده اثر اصغر فرهادی
نوشته: امید بهرنگ
«فروشنده» فیلم خوبی نیست:
نه ازآن رو که از میزانسن قوی، جذاب و نسبتاً بی نقص برخوردار نیست و نه ازآن رو که نتوانسته کُدهای هنری را به خوبی رعایت کند.
نه به دلیل آنکه فیلمنامه اش چندان دقیق نیست یا از کشش داستانی برخوردار نیست؛ نه به دلیل آنکه نتوانست درمجموع به شیوه هنرمندانه فرم های ملودرام، رئالیستی، جنائی و روایی را درهم بیامیزد.

۱۳۹۵ اسفند ۷, شنبه

تلاش‌های رژیم ایران برای اذیت و آزار پناهندگان در نروژ

پلیس امنیتی و ضدتروریستی نروژ در گزارش سالانه خود از تلاش‌های رژیم آخوندی برای اذیت و آزار پناهندگان و مخالفان ایرانی در نروژ پرده برداشت. در قسمتی از این گزارش تحت عنوان «جاسوسی علیه پناهندگان» آمده است، رژیم ایران از جمله حکومتهایی است که سرویس‌های اطلاعاتی آن برای دسته‌بندی کردن افراد و گروههایی که به‌عنوان منتقد و یا مخالف حکومت شناخته می‌شوند، فعال هستند. هدف، وارد آوردن فشار و یا تهدید کردن افراد برای همکاری و یا مجبور کردن آنان به فاصله‌گرفتن از فعالیت‌های انتقادی علیه رژیم است. این سرویس‌ها همچنین درصدد بررسی و شناسایی سایر افرادی هستند که دشمن رژیم هستند. به همین دلیل در سال 2017 نیز بخشی از محیط‌های پناهندگی و اپوزیسیون در نروژ هم‌چنان از اهداف این سرویس‌های امنیتی خواهند بود.

محیط زیست و جغرافیای اقتصادی ایران – مهدی ضمیری

نوشته: مهدی ضمیری
از اوایل سالهای 1350 که بازار نفت در جهان تکان شدیدی خورد و قیمت آن افزایش یافت سازمان برنامه و بودجه کشور (تاسیس سال 1327) که  وظیفه ، برنامه‌ ریزی ، نظارت و توسعه‌ راهبردی نظام اقتصادی و اجتماعی کشور را بعهده داشت فرصت مناسبی بدست آورد تا با همکاری متخصصین  اهداف این سازمان را با همکاری با دولت های وقت پی گیری کند .

سیا و طرح براندازی رژیم سوریه

نوشته: براد هوف
برگردان: آمادور نویدی
چیزی‌که هم‌چنان در سوریه آشکار می‌شود، ظاهراً حتی از بدترین مورد از سناریوهای طراحان اطلاعاتی سال‌های ۱۹۸۰ پیشی‌گرفته است. سرهم‌بندی‌کردن تغییر رژیم ثابت کرده است که این طرح خودش یکی از خطرناک‌ترین بازی‌هاست… محتویات گزارش اطلاعاتی سیا حاوی برخی از نقل قولهایی‌ست که بنظر می‌رسد بطور قابل ملاحظه ای با رویدادهایی سازگارست که دهه‌ها بعد در آغاز جنگ سوریه در سال ۲۰۱۱ آشکار گشت: اگرچه ما قضاوت می‌کنیم که ترس از تلافی و مشکلات سازمانی چالش جهت ایجاد یک (کشور) سنی دوم را غیرممکن می‌سازد، اما واکنش بیش ازحد دولت نسبت به طغیا‌ن‌های جزیی مخالفان سنی ممکن‌ست که آغازگر جرقه ناآرامی ها در مقیاس بزرگ باشد. رژیم در اغلب موارد جهت درهم‌شکستن جنبش اپوزیسیون سنی منابعی در دسترس دارد، اما ما براین باوریم که خشونت گسترده در میان مردم می‌تواند تعداد زیادی از فسران و سربازان سنی را به ترک خدمت ویا سرپیچی (از دستورات) تحریک کند، و صحنه را برای جنگ داخلی تنظیم نماید… سنی ها ۶۰ درصد از سپاه افسران سوری را تشکیل می‌دهند، اما در صفوف افسران رده پائین هستند؛ مردان آماده بخدمت سربازی عمدتاً سنی هستند. ما براین باوریم که تجدید خشونت جمعی بین علوی‌ها و سنی‌ها می‌تواند الهام‌بخش سنی‌ها در ارتش جهت تحریک علیه رژیم شود… مخالفان سنی از زمان اسد که اخوان المسلمین را در اوایل سال‌های ۱۹۸۰ شکست داد، کمین کرده بودند، اما تنش‌های عمیق باقی‌مانده بود – و پتانسیل برای حوادث کوچک را زنده نگه‌می‌دارند که به اشتعال عمده خشونت‌های جمعی ناگهانی رشد یانبد… ازیاد خشونت بیش از حد نیروی دولت در سرکوب چنین اختلالاتی ممکن‌ست توسط سنی ها به عنوان سندی از انتقام دولتی علیه تمام سنی‌ها دیده شود، و حتی تظاهرات بیش‌تر گروه های سنی دیگر را تسریع کند. دولت اشتباهاً این تظاهرات جدید را بعنوان تجدید حیات اخوان المسلمین می‌بیند و از نیروی قهر و راه اندازی حملات خشونت آمیز علیه طیف گسترده رهبران جامعه سنی و هم‌چنین علیه آن‌هایی استفاده می‌کند که درگیر در تظاهراتند. چنان‌چه خشونت دولت علیه تظاهرکنندگان الهام‌بخش خشونت بین جوامع متمرکز گسترده بین علوی‌ها و سنی‌ها شود، تلاش‌های رژیم جهت حفظ نظم از پا می افتد… به نظر ما، یک رژیم سنی که توسط میانه‌روهای متمایل به کسب و کار کنترل شود، به به بهترین نحوی به منافع آمریکا خدمت می‌کنند. میانه‌روهای کسب و کار نیازی قوی در کمک و ساخت سرمایه داری غرب جهت اقتصاد خصوصی سوریه می‌بینند، بنابراین، راه را برای روابط قوی‌تر با دولت‌های غربی باز می‌کنند.

۱۳۹۵ اسفند ۳, سه‌شنبه

ویکی لیکس: روسیه کد موشک های ایرانی را به اسرائیل لو داده است

اسناد منتشر شده از سوی ویکی لیکس حاکی است که اسرائیل و روسیه قبلاً پیش قراردادی محرمانه را منعقد کرده اند که به موجب آن اسرائیل کد سیستم های یو ای وی که به گرجستان فروخته بود را در اختیار روسیه گذاشته و در مقابل آن کدهای سیستم دفاع هوایی ایران را از روسیه دریافت کرده است.

شاخص های انقلابی ميگويند؛ايران بويی تغيير ميدهد!

نوشته: ماهو
انقلاب قبل از آگاهي فاجعه است.
اين جمله را ما مردمِ ايران به واقع با چشم هايِ خود ديديم ؛ وقتي كه اكثرِ مردم در سالِ ١٣٥٧ بدونِ آنكه از مباني چون جمهوريت،استبداد،آزادي يا ولي فقيه آگاهي داشته باشند و بدونِ اشراف بر اين موضوعاتِ اساسي، سوار بر موجِ ساخته ي انقلاب شدند و به يقين بزرگترين اشتباهِ زندگي خويش را انجام دادند اما امروز در ٢٢ بهمنِ ١٣٩٥ ، به گمانم اوضاع كمي متفاوت است.

۱۳۹۵ اسفند ۲, دوشنبه

بانک های المانی بخشی از غارتگری های خامنه ای وفرزندان وخانواده اش را منتشر کرد

لیست دزدی های حکومتیان وهمدستان خامنه ای در بانک های خارجی که همین امروز منتشر شده است.
دزدیﻫﺎﯼ ﺧﺎﻣﻨﻪ ﺍﯼ وخانواده وهمدستانش
ﺩﺭ ﺑﺎﻧﮏ “ ﺍﺷﭙﺎﺭ ﮐﺎﺳﻪ ” ﺩﺭ ﻓﺮﺍﻧﮑﻔﻮﺭﺕ ﺁﻟﻤﺎﻥ، ﺑﺸﻤﺎﺭﻩ ﺣﺴﺎﺏ ﺑﺎﻧﮑﯽ ۲۳۴۰۷۵۶۱۷، ﻣﺒﻠﻎ ۱۱۲ ﻣﯿﻠﯿﻮﻥ ﻭ ﺻﺪ ﻫﺰﺍﺭ ﻣﺎﺭﮎ ﺍﺯﺳﺎﻝ ۱۹۹۷ ﺗﺎﮐﻨﻮﻥ . ﺩﺭ ﮐﺮﻧﺮ ﺑﺎﻧﮏ ﮊﻧﻮ ﺩﺭﺳﻮﯾﺲ ﺑﺸﻤﺎﺭﻩ ﺣﺴﺎﺏ ﺑﺎﻧﮑﯽ ۲۱۷۸۲۴، ﻣﺒﻠﻎ ۹۷ ﻣﯿﻠﯿﻮﻥ ﺩﻻﺭ ﺁﻣﺮﯾﮑﺎﺋﯽ ﻭ ﺩﺭ ﮐﺎﻧﺘﻮﻧﺎﻟﻪ ﺑﺎﻧﮏ ﻟﻮﺯﺍﻥ ﺩﺭ ﺳﻮﯾﺲ ﺑﺸﻤﺎﺭﻩ ﺣﺴﺎﺏ ﺑﺎﻧﮑﯽ ۷۱۷۱۳، ﻣﺒﻠﻎ ۷۳ ﻣﯿﻠﯿﻮﻥ ﻭ ﺩﻭﯾﺴﺖ ﻫﺰﺍﺭ ﺩﻻﺭ ﺁﻣﺮﯾﮑﺎﺋﯽ
۳ ﻟﯿﺴﺖ ﺩﺯﺩﯼ ﻫﺎﯼ نزدیکان خامنه ای

۱۳۹۵ اسفند ۱, یکشنبه

تجاوز ۱۱ نفره به کودک کار باعث مرگ او شد

یک کودک کار با اعمال زور به ساختمان نیمه کاره ای برده شد و توسط ۱۱ فرد دیگر مورد تجاوز قرار گرفت. متخصصان پزشکی قانونی با انجام معاینه و آزمایش‌های تخصصی علت مرگ این قربانی را تجاوز دسته‌جمعی اعلام کردند.
به گزارش رادیو فرهنگ به نقل از جام نیوز، در تماس تلفنی فردی ناشناس با مرکز فوریت‌های پلیسی از وقوع یک جنایت پرده برداشت. این مرد آدرس ساختمانی نیمه‌کاره در منطقه پردیس را داد و اعلام کرد در زیرزمین آنجا جنازه یک پسربچه رها شده است.

زمان کندن گور این نظام است

نوشته: ستاره مهری
اوایل دی ماه بود که ماجرای گورخواب‌های نصیرآباد مانند سیلی بر صورت از وفور درد، کرخت‌شده‌ی جامعه خورد. گرانی و تورم، نرخ بیکاری، کشاورزی نابودشده، اقتصاد در حال احتضار، سرکوب، خفقان، اختلاس‌های کلان، حقوق‌های نجومی، فقر، حاشیه‌نشینی، اعتیاد، کارتن‌خوابی و... 

صدای توپ سرنگونی به گوش خامنه ای رسید

خامنه اي در ديداري با مزدوران بسيجي، به نگرانيهاي سرسپردگانش نسبت به موقعيت بحراني خودش و نظام  ولايت فقيه اذعان کرد. وي ضمن مقايسه اوضاع رژيم با شرايط بحراني جنگ ضدميهني، گفت فقط آنها يي که گوشهاي شنوا دارند صداي توپ دشمن را ميشنوند.

۱۳۹۵ بهمن ۲۵, دوشنبه

کولبری بردگی نوین

نوشته: ئاگری اسماعیل نژاد
در پی حادثه ریزش بهمن در سردشت و مدفون شدن چندین کولبر کورد در زیر آن و با توجه به نگاه بسیار ناآگاهانه و حتی مغرضانه بخشی از رسانه‌های فارسی زبان این نوشته کوتاه را نگاشتم نه به امید تاثیر بر آنها بلکه به امید کم اثرکردن تاثیر آنها بر جامعه کوردستان

فساد کلان در بنیاد شهید

مفاسد هر دوره و زمانی را می توان در دو حوزه بیان کرد:
حوزه حکومت و کارگزاران حکومتی: که این حوزه را در دو محور می توان بحث کرد: یکی در رابطه با زمامداران و مدیران عالی و ارشد جامعه، و دیگری در رابطه با کارگزاران و مدیران میانی و پایینی.
  حوزه مردم و جامعه: میان فساد حاکمان و فساد مردم، رابطه تنگاتنگی وجود دارد. اگر حاکمان افرادی فاسد و فاسق باشند، بنا بر اصل «الناس علی دین ملوکهم»، مردم نیز به فساد گرایش پیدا می کنند و اگر مردم فاسد باشند، حاکمان صالح را به سمت و سوی فساد خواهند کشاند و اگر این حاکمان مقاومت کنند، مردم فاسد با شورش و ... حاکمان صالح را از میان برداشته و کاگزارانی فاسد را بر سر کار خواهند نشاند. این، اصلی است غیر قابل انکار که با اندکی تأمل درستی آن روشن و در تاریخ، شواهد فراوانی را برای آن می توان یافت.
*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*

۱۳۹۵ بهمن ۱۵, جمعه

نخست وزیر پیشین نروژ به خاطر سفر به ایران در فرودگاه آمریکا ‘بازداشت شد’

نخست وزیر پیشین نروژ به دلیل مسافرت به ایران در فرودگاهی در آمریکا برای مدتی بازداشت شد.
کیل مگنه بوندویک، که بین سال های ١٩٩٧ تا ٢٠٠٠ و ٢٠٠١ تا ٢٠٠۵ نخست وزیر نروژ بود، روز سه شنبه این هفته از اروپا به آمریکا پرواز کرد اما پس از ورود به فرودگاه دالس در ایالت ویرجینیا، اجازه خروج از فرودگاه را نیافت و برای مدتی تحت بازداشت ماموران مهاجرتی بود.