۱۳۹۵ دی ۱۱, شنبه

سه سازمان اطلاعاتی پیج در پیج سپاه برای چیست؟

سرتیپ پاسدار محمدحسین زیبایی‌نژاد معروف به حسین نجات، به سِمت جانشین رئیس سازمان اطلاعات سپاه منصوب شد. سِمتی که اگرچه در چارت سازمانی سپاه وجود داشته، اما به زحمت می‌توان در رسانه ها، ردپایی از اخبار مرتبط با آن پیدا کرد.
"سازمان اطلاعات سپاه"، در کنار "سازمان حفاظت اطلاعات سپاه" و "حفاظت سپاه" تنها یکی از سه زیرمجموعه سپاه پاسداران است که به انجام وظایف اطلاعاتی - امنیتی می پردازد.

مداخله آمریکا در هشتاد و یک انتخابات جهان

در سال‌های 1946 تا 2000 از هر 9 انتخابات در جهان، یکی از دو ابرقدرت دنیا (آمریکا یا روسیه) در یکی از آنها مداخله کرده است.
به نوشته روزنامه آمریکایی لس آنجلس تایمز نوشت: آمریکا، بین سال‌های 1946 تا 2000 میلادی، دست کم در هشتاد و یک موردِ مختلف، در انتخابات سایر کشورهای جهان مداخله کرده است.

اعداد و ارقام سخن میگویند: ۶۴ میلیون ایرانی محروم از حداقل های حیاتی هستند!


۱۳۹۵ دی ۷, سه‌شنبه

منشور حقوق شهروندی یا آراستن ویترین خونین جمهوری اسلامی برای انتخابات آینده؟

نوشته: حسن رحمان پناه
به نوشتە «پایگاه اطلاع رسانی دولت»، حسن روحانی رئیس جمهور دولت «تدبیروامید» امروز دوشنبە ٢٩آذر ١٣٩٥ در همایش قانون اساسی و حقوق ملت با حضور جمع زیادی از وکلا، حقوق دانان و اساتید و کارشناسان <<منشور حقوق شهروندی>> را امضاء و ابلاغ نمود. این متن کە شامل ١٢٠ مادە است، حدود ٣ سال قبل در آذرماه ١٣٩٢بعنوان پیش نویس تدوین و اطلاع رسانی شد. تدوین‌کنندەگان متن آنزمان اعلام داشتند «کە این متن قرار است خط مشی یا رویکرد دولت را در قبال حقوق و آزادی‌های اشخاص معرفی کند.» متنی کە امروز توسط روحانی امضا و به گفتە ایشان «اجرایی می گردد» متن ٣ سال قبل است کە جرح و تعدیل های در آن دادە شدە و مطابق با قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، کە قانونی به شدت ارتجاعی ، ضددمکراتیک و ضد خواست و ارادە اکثریت مردم ایران است تدوین ، امضاء و پخش شد. «منشور حقوق شهروندی» یکی از مطالبات انتخاباتی حسن روحانی در مقابل مخالفینش بود کە اکنون ٦ ماه ماندە به انتخابات ریاست جمهوری بار دیگر توپ بازی با امضای رئیس جمهور امنیتی به میدان مخالفینش و هم چنین رآی دهندگان انداختە می شود .» منشور حقوق شهروندی » روحانی، تنها متن بی زمینه در جنگلستان توحش اسلامی ایران نیست، بلکە قبلآ و در دوران ریاست «هاشمی شاهرودی» بر قوه قضائیه نیز متنی تحت عنوان «قانون احترام به آزادی‌های مشروع و حفظ حقوق شهروندی» به دستگاه‌های ذیربط ابلاغ شد و همان متن و با همان عنوان در مجلس ششم، به تصویب «نمایندگان» رسید.اما دیدیم کە کمترین تآثیری بر کندکردن سرعت ماشین سرکوب و کشتار در جمهوری اسلامی نه تنها نداشت ، بلکە آنرا تسریع نمود.

۱۳۹۵ آذر ۲۷, شنبه

درخواست "بمب اتم" برای شکست عراق

گروهی از اصولگرایان برای متهم کردن رقبای سیاسی خود به ضعف یا خیانت در جنگ، بعد جدیدی از جنگ را نشان داد ...
مطابق روایت این گروه از اصولگرایان، همان سیاستمدارانی که در یک سال اخیر به دنبال "سازش" بر سر پرونده هسته ای بوده اند، در زمان جنگ هم سپاه پاسداران را وادار به خاتمه جنگ کردند و "جام زهر" را به خورد حکومت و رهبر وقت جمهوری اسلامی دادند.به نظر می رسد که این گروه از اصولگرایان، در تبلیغات خود از عاملی تعیین کننده بهره می برند و آن، تمایل دستگاه های حکومتی به "ناگفته گذاشتن" بخش مهمی از وقایع جنگ است.

سوریه – لبنان: حزب‌الله، ماشین جنگ

احساس قدرت، اما مگر آنجا کشور توست؟ حزب‌الله تا به حال چنین نمایش قدرتی از خود نشان نداده بود. ۱۳ نوامبر ۲۰۱۶، این سازمان شیعی لبنان با جلال و جبروت، با ستون‌هایی از تانک، مسلسل‌های برافراشته و ادوات جنگی منقوش به رنگ زرد روشن، رنگ حزب خدا، بار دیگر اعلام وجود کرد. تجهیزات نظامی آنها که از منبعی ناشناس فراهم‌ آمده، توجه افکار عمومی را به خود جلب کرده است، همانطور محلی که برای رژه انتخاب کردند: قُصَیر، جایی در سوریه. همه چیز نماد است.

در عرض دو دقیقه دروغهای رسانه های غربی دود شد رفت هوا – ویدیو

در چارچوب یک کنفرانس خبری زیر عنوان «مقابله با تبلیغات و تغییر رژیم در سوریه» در مقر سازمان ملل متحد، یک همکار نروژی از روزنامه‌نگار کانادائی خانم «ایو بارتلت» سئوال کرد که چگونه جرات می‌کند رسانه‌های ماین استریم را متهم کندکه در مورد وضعیت واقعی سوریه دروغ منتشر می‌کنند. پاسخ او در عرض دو دقیقه اسطوره رسانه‌های به اصطلاح «باکیفیت» خودپسند غربی را بهم ریخت.

چگونه حقوق بشر جنگ را قالب می‌کند

ایدئولوژی حقوق بشر به طور سیستماتیک در جهت تضعیف حاکمیت دولت‌های ضعیف و توجیه مداخله، که همیشه وجود داشته و یکی از علل جنگ جهانی دوم بود، به کار گرفته شده است. یکی از دلايلی که منشور سازمان ملل متحد آفریده شد این بود که از تکرار آن رویدادها جلوگیری شود، و ما اکنون در لیبی، سوریه و اوکرائین هرج‌ومرج داریم، در همه جا هرج‌و مرج داریم. با سقوط اتحاد شوروی و سقوط نهایی بلوک شوروی، چپ به یک روح مقدس برای گرد‌ آمدن بر حول آن نیاز داشت و به جای سوسیالیسم، حقوق بشر را برگزید. مشکل این گزینش این است که در سراسر جنگ سرد همیشه از حقوق بشر برای متحد کردن راست علیه کمونیست‌ها استفاده شد. چپ با پذیرش این ایدئولوژی تصور می‌کرد برانداز است، اما چنین نبود. راست کاملاً از شیوه استفاده از این ایدئولوژی خوشخال بود، راست همیشه از این معیارهای دوگانه داشته است.
تله‌سور با ژان بریک‌مونت پیرامون استفاده از صنعت و ایدئولوژی حقوق بشر برای توجیه امپریالیسم و تضعیف چپ در اروپا و آمریکای شمالی گفت‌و‌گو کرد.

۱۳۹۵ آذر ۲۳, سه‌شنبه

گور دستجمعی آیا تاریخ یقه رژیم را میگیرد؟

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان شرقی پس از انجام کارشناسی‌های باستان‌شناسان این اداره، احتمال تاریخی بودن این گور دسته‌جمعی را رد کرد.
به گزارش ایسنا، روز شنبه  -بیستم آذرماه- خبرهایی مبنی بر پیدا شدن یک گور دسته‌جمعی در تبریز منتشر و عکس‌هایی از آن به سرعت در شبکه‌های اجتماعی دست به دست شد. رحیم شهرتی‌فر – فرماندار تبریز – نیز همان روز توضیحاتی درباره این گور ارائه داد.

انتخابات بورژوایی و نقش ترامپ در آینده‌ی جهان

از هرجهت که نگاه کنیم، با این واقعیت مواجه می‌شویم ‌که موضوع انتخابات چیزی جز ترفندی سیستماتیک، ذاتی، همه‌جانبه و طبعاً مداوم؛ اما به‌لحاظ وقوع، پریودیک و توطئه‌گونه برای بقای بورژوازی نیست. به‌بیان دیگر، موضوع انتخابات حقه‌بازی سیاسی است؛ و موضوع این حقه‌بازیِ انتخاباتی در مقابل توده‌های مردم (و به‌ویژه در مقابل مردم کارگر و زحمت‌کش) چیزی جز فریبِ ایدئولوژیک آن‌ها نیست، که باید سرسپردگی کارگران و زحمت‌کشان در مقابل وضعیت موجود را برای طبقه‌ی بورژوا به‌ارمغان بیاورد. منهای جوهره‌ی ایدئولوژیک و فریب‌آمیز این حرکت به‌اصطلاح دموکراتیک که به‌هرصورت سرکوب‌کننده است؛ اما وقوع آن معمولاً به‌نقطه‌‌ای می‌رسد که یک دوگانگی را القا می‌کند: دوگانگیِ بین آن‌چیزی که «بد» تعبیر می‌شود با آن چیزی که «بدتر» تصویر می‌گردد. بدین‌ترتیب است‌که کارگزاران جناح‌های مختلف سرمایه در برنامه‌ای مشترک و قابل تعبیر به‌توطئه، بخش عظیمی از جمعیتِ بی‌توجه به‌انتخابات و موضوع انتخاباتی را با این فریب که وضع موجود از این که هست، بدتر خواهد شد، به‌پای صندوق‌های رأی می‌کشانند تا مُهرِ تثبیتِ خودرا برکله‌ی آن‌ها بکوبند.

۱۳۹۵ آذر ۲۰, شنبه

نگاهی به مفهوم «نهیب مقام معظم رهبری» در باب «مهندسی فرهنگی»

آنانی که می خواهند بدانند چرا سرزمین و مردم ایران از قرنها پیش دچار فروپاشی شدند، از غافلۀ تمدن بازماندند و راه پیشرفت به شکل اجتناب ناپذیری بر آنها بسته شد، و پس از از دست دادن سرزمینهایشان در قرون گذشته، در اضمحلال فرهنگی به زمین بازی قدرتهای بزرگ زمانه تبدیل شدند، در این صورت اگر هنوز برای درک فروپاشی تمدن و فرهنگ و فقدان ذخیرۀ فرهنگی متناسب با جهان امروز در ایران کنجکاو هستید، پیشنهاد می کنم گزارش اخیر خبرگزاری فارس را بخوانید : عنوان مقاله : «صفار هرندی در شورای عمومی اتحادیۀ انجمن دانشجویان مستقل : بعد از انقلاب ادارۀ فرهنگی کشور را به دست قضا و قدر سپردیم/موازی کاری های بیجا در فرهنگ»  11.9.1395 لینگ گزارش در زیر :

۱۳۹۵ آذر ۱۸, پنجشنبه

چطور ایران «نعل اسب» موصل را بست و جنگ در عراق را تغییر داد

در روزهای نخستین حمله به گروه داعش در موصل، ایران به طور موفقیت آمیزی عراق را وادار کرد طرح حمله خود را تغییر دهد و آن شهر را به محاصره کامل در آورد؛ دخالتی که به گفته افراد آشنا با طرح، از آن زمان به بعد روند پیچ و خم دار این جنگ را شکل دهی کرد.

۱۳۹۵ آذر ۱۴, یکشنبه

افسانۀ جنگ خط لوله گاز

فرضیه ای است که درپشت جنگ سوریه باید مبارزه‌ای برمحور خط لولۀ گاز نهفته باشد
کلوت مِلِنتین: لُب مطلب از نسخۀ 2016.11.22 یونگه ولت
ترجمۀ: ظفردخت خواجه پور
توضیحی در حاشیه: در گیری های دائمی در افغانستان به جای خط لوله

۱۳۹۵ آذر ۶, شنبه

خشکسالی و مهاجرت از ۳۴ هزار روستای ایران

کوچ ناگزیر ساکنان فلات مرکزی ایران/ پایان طبیعت، پایان تمدن است
سقف‌های فروریخته، چشمه‌ها و نهرهای خشکیده و کوچه‌هایی که سال‌هاست صدای پای کسی در آنها طنین نینداخته تصویر دست کم ۳۴ هزار روستای ایران است و کارشناسان «خشکسالی مدیریتی» را مقصر می‌دانند.

۱۳۹۵ آذر ۲, سه‌شنبه

مک فارلین؛ابهام یک پرونده ۳۰ ساله

نگاه هاشمی در قضیه مک فارلین یک تهدید بود/ حذف شعار «مرگ بر آمریکا» از سال ۶۲ کلید خورد/ مک فارلین با اطمینان به تهران آمد/ حضور روحانی در مذاکرات مک فارلین قابل انکار نیست
مجله عربی الشراع در شماره دوم نوامبر ۱۹۸۶ (۱۱ آبان ۱۳۶۵) مذاکره‌ای را افشاء کرد که اگر از طریق آن روزنامه این مطلب فاش نمی‌شد شاید ‌برخی سیاستمداران ایرانی ترجیح می‌دادند آن موضوع را برای همیشه سری نگه دارند.

۱۳۹۵ آبان ۳۰, یکشنبه

مصاحبه رضا وضعي در خصوص بحران محيط زيست با كانال يك + لینک مصاحبه

بحران زیست‌محیطی و طبیعی به درجه ای از وخامت خود رسیده که نظام دیگر هیچ نوع راه برون رفت پایه ای برای آن ندارد و می‌توان پیش‌بینی کرد کوچکترین راه حلی برای مقابله با سیل مردمی که در آینده ی نه چندان دور به واسطه ی بحران زیست محیطی مجبور به ترک خانه و کاشانه ی خود می شوند ندارد. این بحران هم عمیق است و هم طولانی. یعنی چشم اندازی برای بهبود آن در چند سال آینده نیست، اما دلایل زیادی بر وخامت هر چه بیشتر شرایط، در میان مدت، وجود دارد.

۱۳۹۵ آبان ۲۹, شنبه

خشونت افسارگسیخته قانونی و علنی حکومت حاکم بر ایران نشانه چیست؟

این واقعیت که قوانین رسمی حاکم بر ایران بی‌توجه به پایه‌ای‌ترین اصول پذیرفته شده‌ی حقوق انسانی دنیا بنا شده و رسما خشونت را در حریم خانواده و فضای عمومی جامعه اشاعه میدهد، نه تنها معنی ناتوانی سیستم حاکم در مدیریت جامعه و تامین امنیت اجتماعی از ابتدای به روی کار آمدن آن است، بلکه به معنی نهادینه شدن اِعمال نظر شخصی و تصمیم یک اقلیت و سلیقه فردی، مذهبی و مرد سالارانه است به جای دانش و قوانین انسان محور و جهانشمول که در نهایت در سازمانی به نام "بی دادگستری" روی آن مانور داده میشود.

۱۳۹۵ آبان ۲۶, چهارشنبه

تمدید ده ساله قانون تحریم‌های ایران

مجلس نمایندگان آمریکا روز سه شنبه ضمن اعمال تحریم‌های تازه علیه سوریه، قانون تحریم‌های ایران را برای ده سال دیگر تمدید کرده است.
به گزارش رویترز، نمایندگان این مجلس با ۴۱۹ رای موافق در مقابل یک رای مخالف «قانون تحریم‌های ایران» را که درسال ۱۹۹۶ برای تنبیه سرمایه گذاران در بخش انرژی ایران تصویب شده بود،تمدید کردند.

۱۳۹۵ آبان ۲۲, شنبه

داعش و عربستان به روایت مترجم مایکروسافت و مؤسس ویکی‌لیکس

در هیاهوی انتخابات ریاست جمهوری آمریکا و در شرایطی که خاورمیانه همزمان با عملیات آزادسازی موصل و رقه، روزهای پرالتهابی را می‌گذراند، رابطه‌ عربستان سعودی و داعش یکبار دیگر با نقش‌آفرینی ویکی‌لیکس و موسس آن به سرخط خبرهای جهان تبدیل شد.
چند روز قبل از آنکه جولیان آسانژ، در مصاحبه‌ای جنجالی، از حمایت مالی عربستان سعودی از داعش و البته بنیاد کلینتون سخن بگوید، اتفاق دیگری نیز در فضای مجازی افتاد که برای شهروندان عربستان سعودی، از افشاگری موسس ویکی‌لیکس پروسرصداتر و برآشوبنده‌تر بود؛ اتفاقی که به خطای ناخواسته‌ یک برنامه‌ اینترنتی مربوط می‌شد.

۱۳۹۵ آبان ۱۹, چهارشنبه

واکنش‌ های جهانی به پیروزی ترامپ در انتخابات ریاست‌جمهوری امریکا

برگزیده شدن دونالد ترامپ، نامزد حزب جمهوری‌خواه در انتخابات ریاست‌جمهوری امریکا، با واکنش‌های بین‌المللی بسیاری روبرو شده است.
** خبرگزاری ریانووستی روسیه اعلام کرد ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه، با ارسال پیامی خطاب به ترامپ گفت «گفتمان سازنده» میان مسکو و واشنگتن به نفع هر دو کشور خواهد بود.

۱۳۹۵ آبان ۱۵, شنبه

چرا برخورد امريکا و روسيه به سرنوشت حلب گره خورده است

نوشته: مجيد سيادت
چندين هفته است که سرنوشت ناحيه شرقی حلب به بزرگترين و خطيرترين معضل بين المللی تبديل شده است.
تا چند هفته پيش به نظر می رسيد که امريکا و روسيه بر سر سوريه به توافق رسيده اند. در محيطی دوستانه همراه پيتزای اهدائی امريکا ئيها و ودکای اهدائی لاوروف ، طرفين برسر سرنوشت حلب توافق کرده بودند. قرار گذاشته بودند که چند روز آتش بس موقت بدهند و طی اين مدت نيروهای معتدل، صفوف خود را از النصره جدا کنند و سپس در 12 سپتامبر، نسبت به نيروهای معتدل،آتش بس دائمی برقرار شود و نيروهای امريکا و روسيه با هماهنگی کامل به بمباران مناطق تحت تصرف داعش و النصره بپردازند.

۱۳۹۵ آبان ۱۲, چهارشنبه

درباره مناظره کاندیداهای ریاست جمهوری آمریکا

سه مناظرهي ميان دو کانديداي رياست جمهوري آمريکا (هيلاري کلينتون و دونالد ترامپ) ساعت ۴ و نيم صبح به وقت ايران از شبکه تلويزيوني بي بي سي بهطور زنده و با ترجمهي فارسي، پخش شد. افراد زيادي بيدار نشستند تا اين مناظرهها را ببينند و بسياري هم برنامه را ضبط کرده تا بعد آنرا نگاه کنند. صبحِ روزِ بعد تعجبانگير بود که اين همه آدم از روشنفکر تا مردمِ عادي اين مناظرهها را دنبال کرده و در موردش ابرازِ نظر ميکنند.

۱۳۹۵ آبان ۹, یکشنبه

گزارشی جامع از گروه‌های شبه نظامی شیعه “حشد الشعبی”عراق و ارتباطات آنها با ایران

نیروهای شبه نظامی شیعه عراق موسوم به “حشد الشعبی” و یا “بسیج مردمی” یکی از قدرتمند ترین و تأثیر گذار ترین نیروهایی است که در صحنه نظامی و امنیتی عراق و همچنین در عرصه شطرنج سیاسی این کشور نقش بسیار مهمی را ایفا می کند.”حشد الشعبی” از ۴۲ گروه مسلح تشکیل شده که به عنوان نیروهای شبه نظامی رسماً نزد مشاور امنیت ملی این کشور ثبت شده است. از نقطه نظر سازمانی، “حشد الشعبی” و گروههای تشکیل دهنده آن زیر مجموعه نیروهای مسلح عراق محسوب میشوند و تحت نظارت و فرماندهی حیدر العبادی نخست وزیر عراق هستند. تمامی نیروهای “حشد الشعبی” همانند سایر نظامیان عراق حقوق و دستمزد ماهانه دریافت می کنند. “حشد الشعبی” روابط بسیار نزدیکی با جمهوری اسلامی ایران دارد و به تعبیری میتوان گفت که این سازمان بازوی قدرتمند نظامی-امنیتی جمهوری اسلامی برای پیشبرد اهداف ژئوپلتیک منطقه ای این کشور درعراق است. سردار قاسم سلیمانی فرمانده سپاه قدس در ارتباط مداوم با این گروه ها بوده و ضمن هماهنگی کمک ها، سیاست های تهران را به آنها ابلاغ می کند.

ورزشکار زن هندی در اعتراض به حجاب اجباری از حضور در تهران انصراف داد

تیرانداز المپیکی هند، به دلیل قانون حجاب اجباری در ایران، از حضور در رقابت های قهرمانی آسیا در تهران انصراف داد.
حنا سیدهو که روز شنبه در حساب توئیتر خود از این خبر را علام کرد، پیشتر به فدراسیون جهانی تیراندازی هم نامه اعتراض آمیزی را ارسال کرده است.

۱۳۹۵ آبان ۶, پنجشنبه

«آزاد سازی» موصل، یا ادامۀ سیاست های جنگی

شباهنگ راد
در هفدهم اکتبر دو هزار شانزده، و با فرمان حیدر العبادی نخست وزیر عراق، «آزاد سازی» موصل، به همراهی شصت کشور و برهبری دولت امریکا، از دست داعش شروع شد. رایزنی های سرمایه داران، از آنروز و تاکنون ادامه دارد و قرار است، تا مردم موصل را، از دست داعش و داعشیان و آنهم با بمباران های هوائی و زمینی، و با راه اندازی خون و خونریزی «آزاد» سازند!! بهر حال هزاران نفر از نیروهای مسلحِ ریز و درشتِ دولت های بزرگ و کوچک، در این عملیات نامعین، به صف شده اند، تا بار دیگر، زندگی و افکار درب و داغان شدۀ مردم را، سر و سامان دهند!!

۱۳۹۵ آبان ۳, دوشنبه

هراس از جایگاهِ رهبری در سخنانِ خامنه‌ای

نوشته: رضا وضعی
هفته گذشته آقای خامنه ای در جمعی از نخبگان و استعداد های حزب اللهی سخنانی در باب خواسته های غرب از ایران و اینکه ایران با شیطان توافق کرده است به زبان آوردند. در این سخنرانی آقای خامنه ای به موضوعات بسیار حیاتی برای تعیین سرنوشت نظام اشاره داشتند که لازم میدانم در این مطلب به جنبه های مختلف این سخنرانی بپردازم و اینکه چرا توافقی که با رضایت شخص ایشان صورت گرفت حالا با توافق با شیطان ازش یاد میکنند؟.

۱۳۹۵ آبان ۲, یکشنبه

تیشه معدنکاران بر ریشه شهر تاریخی توس

 عرصه 360 هکتاری حریم شهر تاریخی توس و آرامگاه فردوسی هنوز هم بی مهری های فراوان را نسبت به خود تجربه می کند، منطقه ای تاریخی که در کنار همه ناملایمت ها، این بار تیشه معدنکاران بر ریشه های تاریخ این منطقه فرود آمده است.
به رغم اهمیت و جایگاه میراث فرهنگی و ضرورت رعایت حریم آثار تاریخی هنوز هم منطقه تاریخی توس و آرامگاه فردوسی در ادامه بی مهری های گذشته، از جمله نصب دکل های برق و مخدوش شدن منظره آرامگاه، از بی توجهی و دست اندازی ها رنج می برد.

۱۳۹۵ مهر ۲۸, چهارشنبه

شركت فعالانه امريكا و تركيه در عمليات موصل براي انتقال هزاران تروريست به شمال سوريه است

 رابرت فیسک، تحلیل‌گر مشهور انگلیسی در روزنامه ایندیپندنت نوشته است: ارتش سوریه و حزب‌الله و همپیمانان ایرانی‌اش خود را برای یک حمله بزرگ هزاران تروریست داعش که پس از بازپس گیری موصل از عراق بیرون رانده خواهند شد، آماده می‌کنند. هدف واقعی پشت این به اصطلاح عملیات آزادسازی برنامه ریزی شده توسط آمریکا که با سرو صدای زیادی همراه بود، آنگونه که ارتش سوریه مظنون است، درگیر کردن سوریه با گروه‌های شبه نظامیان داعشی است که مرکزشان در عراق را به منظور رسیدن به پایتخت‌شان در سوریه یعنی شهر رقه رها کرده و فرار می‌کنند.

۱۳۹۵ مهر ۲۱, چهارشنبه

موصل و حلب در امتداد جاده ایران به مدیترانه

چرا جمهوری اسلامی ایران با عدم مشارکت شبه‌نظامیان شیعه عراقی نزدیک به خود (حشد الشعبی) در عملیات آزادسازی موصل از تصرف گروه «حکومت اسلامی» موافقت کرد؟ و این موضع با طرح‌های قدیمی تهران در ایجاد جاده ارتباطی با دریای مدیترانه چه ارتباطی دارد؟
روزنامه بریتانیایی گاردین هفته گذشته در گزارشی نوشت که شبه‌نظامیان شیعه «حشد الشعبی» آخرین مراحل نقشه مشارکت خود را در عملیات موصل طرح‌ریزی می‌کنند.

۱۳۹۵ مهر ۲۰, سه‌شنبه

آیا روسیه و ایالات متحدۀ آمریکا خود را برای جنگ هسته ای آماده می کنند؟

پروفسور میشل شوسودوسکی
ترجمۀ: حمید محوی
مرکز مطالعات جهانی سازی 1 اکتبر 2016
رسانه های غربی به ندرت حرف می زنند، ولی روسیه و ایالات متحدۀ آمریکا در حال تسلیح سامانه های جنگ افزارهای هسته ای شان هستند. در حالی که ایالات متحده طرح مدرنیزاسیون جنگ افزارهایش را با هزینۀ سنگین میلیاردها دلاری راه اندازی می کند، روسیه فرآیند باز سازی را «با هزینۀ کمتر» انتخاب کرده که عبارت است از بازنشست کردن ذخیرۀ موشکی بالیستیک قاره پیمای زمینی، و جایگزین کردن آنها با سامانۀ پیشرفته تر RS24 Yars ) آر اس 24 یارس) که در سال 2007 به مرحلۀ نهائی رسید.

۱۳۹۵ مهر ۱۵, پنجشنبه

۲۶ ارگان رسمی برای سرکوب زنان در ايران

مقدمه
رژیم زن ستیز و قرون وسطایی حاکم بر ایران، بر دو پایه سرکوب در داخل و صدور تروریسم و بنیادگرایی به خارج مرزهای کشور حاکمیت خود را حفظ می کند. در سرکوب داخلی، سرکوب زنان به بهانه حجاب از ابتدا همواره نقش عمده ای داشته است
اما به دلیل تن ندادن زنان ایرانی به این تحمیل و ایستادگی برای حق انتخاب پوشش، اکنون این مسئله تحت عنوان «عفاف و حجاب» زنان،  به یک مسئله سیاسی و امنیتی براي رژيم تبدیل شده است.
به این ترتیب،‌ وظیفه اول ارگانهای متعدد حکومتی، سرکوب زنان بر سر عدم رعایت حجاب تعیین شده است و در همين رابطه اشتری، فرمانده کل نیروی انتظامی، در آذرماه ۱۳۹۴ فاش ساخت که «در موضوع عفاف و حجاب، 26 دستگاه مسئولیت دارند.»

۱۳۹۵ مهر ۷, چهارشنبه

چرا امريكا با آتش بس موافقت كرد و سپس سعي كرد آنرا نقض كند

آمریکا از طریق بازی جدید خود در سوریه یعنی توافق آتش بس و نقض آن و اعلام مجدد پایبندی به آن مجموعه‌ای از اهداف را دنبال می‌کند.
به گزارش  روزنامه لبنانی البناء ، امین حطیط تحلیل گر مسائل راهبردی منطقه در مقاله‌ای با اشاره به مانورها و بازی‌های آمریکا در عرصه سوری بر سر موضوع آتش‌بس می‌نویسد : در فوریه گذشته آمریکا با روسیه توافق آتش بس را در سوریه ایجاد کند. بسیاری بر این آتش بس تکیه کردند و آن را اقدامی اولیه برای ایجاد فضای مناسب جهت رسیدن به راه‌حل سیاسی جدی و متوازن مبتنی بر حفظ وحدت سوریه و تصمیم‌گیری مستقل ملت این کشور ارزیابی کردند. بر این اساس آتش‌بس مذکور مقدمات از سرگیری مذاکرات ژنو براساس قطعنامة 2254 مبتنی بر ارائه راه‌حل‌های کلی سیاسی در زمینه بحران سوریه را فراهم کرد.

آمریکائی ها با ما هستند: مصاحبه یورگن تودنهوفر با ابوالعز، فرمانده جبهه النصره

این هفتمین سفر من و پسرم فردریک به کشور جنگزدۀ سوریه بود. ما 13 روز آنجا بودیم. ابعاد ویرانی ها و رنج در دو سوی جنگ را با الفاظ نمی توان توصیف کرد.
ما این مصاحبه را ده روز پیش [16 سپتامبر] با یکی از فرماندهان جبهه النصره، شاخۀ القاعده، انجام دادیم. ابوالعز کاملا با صراحت از تأمین کنندگان مالی النصره، عربستان سعودی، قطر و کویت صحبت می کند. ما درباره هویت او دقیق تحقیق کردیم و در واقع از همه چیز درباره او اطلاع داریم.

۱۳۹۵ مهر ۶, سه‌شنبه

چرا آتش بس در سوریه شکست خورد

وقتی روسیه و ایالات متحدۀ آمریکا برای اتش بس در سوریه به توافق رسیدند، شادی بی وصفی افکار عمومی غربیها را فرا گرفت و فکر می کردند می توانند صلح را به این کشور بازگردانند. علت چنین واکنشی این بود که آغاز جنگ را فراموش کرده و از درک دلایلی که به تداوم آن انجامید باز مانده بودند. توضیحات

۱۳۹۵ مهر ۴, یکشنبه

حرام کردن دوچرخه‌سواری زنان توسط خامنه‌ای، نشانه استیصال حکومت اسلامی در برابر زنان است

نزدیک به چهار دهه است که زنان در ایران یکی از ضد انسانی ترین شرایط تاریخی را تحت حاکمیت اسلامی تجربه می کنند. اما در عین حال یکی از پیشروترین و قویترین جنبش های اجتماعی موجود در ایران، "جنبش نوین رهایی زنان" را در جامعه ایران برجسته کرده اند. جنبشی که انقلابی در موقعیت فرودست و متزلزل زنان در ایران بوجود آورده و هویت مستقل، برابر و آزاد را به زنان ایران نوید میدهد. این جنبش با حرکت های اجتماعی زنان و با تمام فراز و نشیب های پیش رو، به جلو می رود و در سطوح مختلف اجتماعی به جدال با جمهوری اسلامی و همه قوانین، فرهنگ و فتواهای ضد زن این حکومت می پردازد. جدالی که نتیجه اش شکست حاکمیت در پیاده سازی قوانین و فرهنگ اسلامی توسط مردم بوده که نقش فعاله آن را زنان ایفا کرده اند.

۱۳۹۵ شهریور ۳۱, چهارشنبه

هژمونی قدرت

جان یلجر

نكته ي ترحم انگيزي در وضعيت جهان امروز وجود دارد كه اوباما در استانه ي شروع كارش به عنوان رييس جمهور امريكا جايزه ي صلح نوبل مي گيرد. در دوران كارش سودان ، يمن ، پاكستان و سوريه با دخالت مستقيم امريكا ويران مي شوند.كودتاي هندوراس رخ مي دهد و امريكا با حمايت از جريانات راستگرا در كشورهاي مخالف امريكاي لاتين از برزيل تا ونزوئلا وضعيت امريكاي جنوبي را بحراني تر مي كند. و اين مردي است كه سياهان به او راي مي دهند.

۱۳۹۵ شهریور ۲۶, جمعه

من دختر کردستانم، از زندان خامنه ای می نویسم

افسانه بایزیدی، زندانی سیاسی و فعال دانشجویی کُرد که بتازگی جهت گذراندن ۴سال حبس و تبعید، به زندان مرکزی کرمان منتقل شده است، در رنج‌نامه‌ای که از زندان نوشته، از رنج‌ها، مشقت‌ها و دردهایش گفته است:
.من افسانه کُردستانم٬ یک دختر جوان کُرد از خطۀ کردستان محروم ایران…من همان دختر کردستانم که دیگر چیزی برایم مهم نیست تا از دست دهم دیگر من را به شکنجه٬ تهدید به تجاوز٬زندان و تبعید محکوم کردند و بدترینها را بر سرم آوردند دیگر نه ترس و نه واهمه ای ندارم پس حق من است که واقعیتها بیان شود….من همان افسانه دختر کردستان٬ که هر شب ماموران به سلولم لگد می زدند که نتوانم آسایش داشته باشم وهرکدام با نام فاحشه من را صدا میزدند. اما من در روزهای سخت بازجویی شدیدترین شکنجه های وحشیانه اطلاعات ارومیه را متحمل شدم٬ تحملی که برایم سخت بود اما بی شرافتی مسؤلین اطلاعات من را آزار داد٬ که چه ها تحقیر شدم که یک مامور بی خاصیت اطلاعاتی که از اسلام سخن می گوید و از حکومتی درس آموخته است و همچون رهبرش علی خامنه ای که از ابزار دین در راه فریب مردم بهره میبرند٬ شکنجه شدم

۱۳۹۵ شهریور ۲۲, دوشنبه

نه به کلینتون، نه به ترامپ

جریان سوم انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا روزبه‌روز محبوب‌تر می‌شود
سودابه رخش
«مناظره‌های ریاست‌جمهوری باید فرصتی برای مردم آمریکا باشد تا سمت‌و‌سوی کشورمان را تعیین کنند اما از سال ١٩٨٧ به این سو روسای حزب که واشنگتن را اداره می‌کنند، همه‌چیز مناظره‌ها را از پیش تعیین کرده‌اند». این صحبت‌های جیل استاین است، نامزد حزب سبز در انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا و کسی که هواداران برنی سندرز، رقیب پیشین هیلاری کلینتون می‌گویند تنها انتخاب ممکن برای پیشرفت واقعی و برقراری دموکراسی راستین در ایالات متحده است. حالا «جیل استاین» به همراه «‌گری جانسون» نامزد حزب لیبرترین جریان سومی را در انتخابات آمریکا تشکیل می‌دهند که با وجود استقبال بی‌سابقه از آنها، رسانه‌های جریان اصلی به‌عمد آنها را نادیده می‌گیرند. نگاهی به سیاست‌های جیل استاین که بدیل هیلاری کلینتون و دونالد ترامپ در انتخابات ریاست‌جمهوری ماه نوامبر است، گویای چرایی نادیده‌گرفتن او از سوی جریان مسلط است.

۱۳۹۵ شهریور ۲۰, شنبه

ساده نگری حکومتی زمینه ساز پوپولیسم در ایران شده است

"پوپولیسم" را در ادبیات سیاسی ایران مترادف "عوامفریبی" معنا کرده‌‌‌اند. تقریبا همانچیزی که در زبان‌های اروپایی بدان "دماگوژی"‌ می‌گویند. واژه پوپولیسم برخاسته از جنبش‌هایی است که در شرایط تاریخی خاص در برخی کشورها مانند روسیه تزاری یا امریکای لاتین شکل گرفته است و در آنجا به ویژه در روسیه ربطی با مفهوم عوامفریبی ندارد بلکه با مراجعه به توده مردم مشخص‌ می‌شود.
پوپولیسم در دوران اخیر در غرب معنایی تازه یافته و مطبوعات غرب به هر کس که بنوعی خواست‌های مردم را مطرح کند "پوپولیست"‌می گویند. این مفهوم از آنجا به مطبوعات و رسانه‌های به ویژه دست راستی ایرانی هم راه پیدا کرده و هرکس غیر از خود را "پوپولیست‌" می‌نامند.

دولت ترکیه با چند برگ در منطقه بازی می کند

اومانیته - ترجمه آذرنگ
شواهد نشان میدهد که ایالات متحده بطور کامل از ورود نظامی ترکیه به خاک سوریه پشتیبانی میکند . هدف ترکیه از تهاجم  نظامی به خاک سوریه، به بهانه مبارزه با داعش صورت گرفته اما شواهد نشان میدهد که هدف اصلی نیروهای دمکراتیک کرد سوریه است.
جنبه دیگر این عملیات کمک به شورشیان سوری برای تصرف شهر مرزی چرابلس در خاک سوریه است. هر دو این اهداف برای جلوگیری از تحکیم مواضع کردهای سوریه است و احتمالا توافق محرمانه ای بین جهادگرایان و ارتش ترکیه و شورشیان مخالف سوریه وجود داشته است. امکان تصرف چرابلس توسط جهادی های ترکمن به فرماندهی احمد عثمان بدون کمک ارتش ترکیه ممکن نبود. جهادی های ترکمن با نام "سپاه سلطان مراد" مشهورند و از حمایت اخوان المسلمین منطقه برخوردارند.

۱۳۹۵ شهریور ۱۴, یکشنبه

زندانیان سیاسی و نظام در دهۀ شصت

شباهنگ راد
دهۀ شصت یکی از خونبارترین و سیاه ترین دهه، در تاریخ مبارزاتی توده های ستمدیدۀ ایران است. تمامی میادین در این دهه، کشاکش نابرابر و هزینه پرداز بود. سردمداران رژیم جمهوری اسلامی، در تداوم اهداف سرکوبگرایانۀشان، زندان ها را با خون بهترین فرزندان کارگران و زحمت کشان شُشتندُ، آنچنان جنایاتی در درونِ زندان ها مرتکب گردیدند که علیرغم گذشت دهه ها، ابعاد آن، همچنان در پستوی سیاست های ارتجاعی نظام پنهان مانده است. اگر چه نقشه های شوم جانیان بشریت از جانب بعضاً وفادارانِ نظام، به بیرون درز شده استُ، امّا، ناگفته ها و اعمالِ بسیار فراوانی ست، که برای میلیون ها انسان دردمند و خانواده های جانباخته گان دهۀ شصت، ناروشن و مبهم می باشد. بی تردیدُ گام به گام، پرده ها کنار زده خواهد شدُ، جامعۀ انسانی، به قضاوت تاریخی خواهد نشست و پاسُخ آنچه را که بر سر فرزندان توده های ستمدیده، در درونِ سیاه چال های نظام آمده است را، خواهد داد.

۱۳۹۵ شهریور ۱۲, جمعه

سیاست استراتژیکی رأس نظام در خاورمیانه بزرگ و آینده جهان

تلاطمات و تلاقی های سیاسی جاری در خاورمیانه منجمله شورش های «بهاران عربی» و سپس فراز مبارزات رهایی بخش ملی بویژه خلق کرد در ترکیه و پس از آن تشدید چشمگیر مبارزات کارگری در ایران در دهۀ دوم قرن بیست و یکم (از2011 به این سو= 2016) نه تنها حداقل از سوی چالشگران روشنفکر ضدنظام جهانی در کشورهای خاورمیانه، غیر منتظره و غیر مترقبه نبودند بلکه وقوع شان حدس زده شده بود. نیم نگاهی به تاریخ هفتاد سالۀ گذشته خاورمیانه ، حقانیت انتظار و حدس این چالشگران را تأیید میکند.